torsdag 24 september 2020

Årets bokmässa i Göteborg ...

... måste vara den i särklass bästa som någonsin arrangerats!

 

 

Och hur kan jag nu tycka något sådant? Man kan ju inte resa till Göteborg och frottera sig med andra läsentusiaster, trängas framför kända författare, köa till diverse programpunkter eller mat, fynda alldeles för många och tunga pappersböcker ...

Jo, kära läsare, så här ser jag på saken. Årets mässa erbjuder alla, som vill att ta del av deras utbud, rikliga möjligheter att göra det. Oavsett om man vill undvika obehagliga smittor eller är introvert, upptagen med att jobba, har svårt att resa till Göteborg eller är allmänt folkskygg eller rentav riktigt folkilsk, så kan man ändå "gå på bokmässan" i år. Det är fantastiskt, tycker jag!

Om du inte redan gjort ett "besök" på mässan idag, så återstår ytterligare tre dagar av möjligheter. Titta in på mässans hemsida, botanisera bland programpunkterna och frossa i litterära samtal. Vill du veta hur man gör? Klicka på denna länk. Bäst av allt är att man kan välja att avnjuta programmet när man vill, ända fram till nyårsafton i år.

Huruvida du kan köpa böcker till mässpris eller inte, återstår att fundera på. Jag gjorde en snabbkoll, och kom fram till ganska dystra resultat. Något enstaka förlag erbjuder rabatt* på ett samlat köp just denna helg (via deras egen hemsida), men det verkar inte vara vanligt förekommande bland förlagen. Rent generellt kan man hitta information om varje förlags digitala programpunkter på deras respektive hemsidor. Men information om mässerbjudanden hittar jag inte. Bokus har en särskild sida för bokmässan, men om de säljer böckerna till mässpris framkommer inte, såvitt jag kan se. Adlibris nämner överhuvudtaget inte mässan. Detta känns riktigt dåligt, faktiskt. Borde inte hela branschen ta ett samlat grepp och slå lite mer på trumman för den digitala bokmässan? Borde inte vi läsare kunna göra trevliga fynd till mässpris, trots att man måste beställa via nätet? Jo, sannerligen, det tycker jag! Det blir bakläxa till hela branschen!

Novellix är det enda förlag jag hittat, som slår på trumman för både den digitala mässan samt har tydliga erbjudanden under dessa bokmässedagar. Jag tror minsann jag ska se till att köpa hem lite trevliga noveller, om så bara för att visa att jag verkligen uppskattar deras initiativ.

 

*Mässpris får du under förutsättning att du kommer ihåg att fylla i rabattkoden i kassan. Och koden får du om du prenumererar på förlagets nyhetsbrev. Inga böcker har synbart nedsatt pris på förlagets hemsida, och denna kodbundna rabatt omnämns inte på hemsidan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...