tisdag 28 maj 2019

För alltid tillsammans

Ojojoj! Detta var minsann en läsupplevelse! Är du som jag och gärna läser böcker med familjehemligheter, bör du absolut läsa denna! Julie Cohen har skrivit den fantastiska För alltid tillsammans. Karin Andrae har gjort översättningen till svenska.Robbie och Emily har levt tillsammans under väldigt många år. Nu har de blivit gamla tillsammans i det hus de bott i under lång tid vid Maines vilda kust. Robbie är en skicklig båtbyggare och seglare, men nu är han på väg in i dimman, som han kallar det. Han har dock sin egen lösning på detta.

Det står ganska snabbt klart att Emily och Robbie har en hemlighet. Detta är något som deras två söner inte vet något om. Hemligheten visar sig ha sina rötter långt tillbaka i tiden och hänger ihop med den tid då Emily och Robbie träffades.

Brittiska Emily och amerikanska Robbie träffas första gången 1962. Det är kärlek vid första ögonkastet – åtminstone för Robbie. Trots att de båda har vuxit upp under ganska olika familjeförhållanden växer sig kärleken stark mellan dem. Men deras känslor kommer att få utstå många stora prövningar under åren.

Julie Cohen berättar Emilys och Robbies historia på ett lysande sätt! När läsaren först träffar dem är de gamla. Under läsningens gång lär man känna dem genom att deras historia berättas baklänges. Genom några väl valda glimtar från olika epoker under åren får man sakta men säkert allt fler pusselbitar att lägga i parets sällsamma historia. Det är jättespännande! Jag kunde inte lägga boken ifrån mig! Och när den avgörande pusselbiten kommer måste jag dra efter andan. Den förklarar så mycket av det som tidigare visserligen framstått som smått underligt, men ändå kunnat bortförklaras på ett naturligt sätt.

Jag lånar ett kort stycke från förlagets beskrivning för att kittla din nyfikenhet ännu mer:
"En vanlig morgon vaknar Robbie i sin säng med sin fru Emily sovande bredvid. Precis som han har gjort nästan alla morgnar under deras 54 år tillsammans. Han stiger upp och klär på sig, gör kaffe, matar hundarna, precis som han brukar. Han gör i ordning frukost till sin fru, och skriver sedan en lapp som han lämnar på Emilys nattduksbord innan han går ut genom dörren för att aldrig mer återvända."
Hur kan han bara lämna henne när deras kärlek är så stark och har stått emot så många prövningar?!

Även om jag skulle vilja, så kan jag verkligen inte avslöja mer än så här om boken. Jag tycker i stället att du ska läsa den! Den är perfekt sommarläsning för dig som gillar familjehemligheter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...