tisdag 30 april 2019

Systrarna von Sydow

Här kommer ett pappersboktips för en bok, som jag verkligen skulle önska mig i någon slags digital form*.


Fotograf: Lisa Höök.

Flera gånger har jag skrivit här i bloggen att jag verkligen är "novisen vid spisen". Men lite då och då händer det att jag försöker mig på ett eller annat lättlagat recept. (Med blandat resultat förstås.) För att locka mig att försöka behöver en kokbok vara lätt att förstå. Den får inte heller innehålla en massa komplicerade rätter med tusen olika ingredienser, som dessutom kan vara svåra att få tag i.

I Systrarna von Sydow hittar jag just den enkelhet jag behöver. Där finns alla möjliga inspirerande recept på allt från frukost till middagar och däremellan goda "fikor". Jag kastade mig faktiskt över den så fort jag fick hem den (inte minst för alla de fina bildernas** skull). Sedan dröjde det inte länge förrän jag provade ett par recept. Jag kan lugnt säga att receptet på Systrarnas bästa brownies gjorde stor succé här hemma (trots att jag aldrig bakat brownies förr).

Ebba, Amy och deras mor Helen har verkligen lyckats skapa en alldeles underbar inspirationsbok med massor av trevliga recept. Det är få ingredienser och tillagningsprocedurerna verkar inte så avskräckande för en nybörjare som jag. Dessutom får man många andra tips och råd ur dessa erfarna kvinnors kökserfarenheter. Det här blir en kokbok att återvända till många gånger!*Jag skulle uppskatta att få tillgång till den i epub3-format (det hade kunnat bli riktigt läckert med alla de möjligheter som epub3 erbjuder!) eller som en app. En inbunden papperskokbok har alltid förmågan att "stänga sig" då man försöker följa receptet under tillagningens gång. Mycket irriterande, tycker jag. På så sätt är en digital bok ypperlig. Dessutom skulle man kunna ha den med sig i sin telefon då man går till affären. Jag är nämligen lite spontan av mig, och kan mycket väl på plats i affären komma på att jag vill baka något. Problemet som uppstår är att jag då inte har någon ingredienslista att läsa.


**Lisa Höök är fotografen bakom bilderna.

2 kommentarer:

  1. Hej! Tack för dina fina ord om boken, så ROLIGT att höra! Och vad skoj att dina brownies gjorde succé, de är verkligen försvinnande goda... Kram från Ebba

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så välförtjänt! Hälsa dina medförfattare det! :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...