onsdag 6 februari 2019

En bukett hemligheter

Här kommer ännu en boktipsbukett. Denna gång innehåller den tre böcker, som alla handlar om hemligheter. 
Den stora, världsberömda författaren ska resa hela vägen till Helsingfors för att ta emot ett viktigt pris för sitt författarskap. Han är numera till åren kommen och lite skröplig. Med på resan är Hustrun. Genom hennes ögon får läsaren pö om pö veta hur de båda haft det under sitt liv tillsammans. Och slutligen står det också klart vilken hemlighet de båda ruvar på. Se filmen eller läs boken! Det är förbluffande vad denna hustru dolt hela sitt liv. 
Pleasant Court är till synes en stillsam liten gata, där barnfamiljerna är i solklar majoritet. Därför höjer de flesta på ögonbrynen när den ensamstående Isabelle plötsligt flyttar in i ett av husen. De tre grannarna Essie, Fran och Ange kan inte låta bli att lägga märke till Isabelle och hennes beteende. Varför är Isabelle så intresserad av att få passa just Essies två små barn? Varför har hon ljugit för Ange om sin anställning? Men det är inte bara Isabelle som har hemligheter. Bakom de välpolerade husfasaderna döljer sig mer än man kan ana! Familjen i huset bredvid är en spännande bok om väl förborgade hemligheter. Men läs den på originalspråket, för dessvärre är den svenska översättningen alldeles för dåligt gjord. 
Familjen Birch ska för första gången på flera år fira jul tillsammans på den stora lantegendomen. Äldsta dottern har äntligen kunnat bli ledig från sitt behjärtansvärda engagemang som läkare i fattiga delar av Afrika. Hennes senaste uppdrag har dock utsatt henne för allvarlig fara att bli smittad av en svår sjukdom. Därför måste familjen sitta i karantän under sju dagar över jul och nyår. Ingen får besöka dem och de får inte ge sig av från huset. Ett par föräldrar och deras två vuxna döttrar; det är inte helt givet att umgänget är friktionsfritt. Särskilt inte när en oväntad gäst plötsligt dyker upp. Undan för undan visar det sig att de alla går och undanhåller olika saker för varandra. Slutet tar en oväntad vändning. Detta är en både rolig, sorglig och tänkvärd bokInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...