tisdag 29 januari 2019

En del av mitt hjärta

Minns du Diane? Det är hon som förestår caféet med det väldigt långa namnet; Lyckliga människor läser och dricker kaffe. När jag först öppnade boken En del av mitt hjärta, visste jag inte att denna skulle ge mig chansen att återse Diane. Det blev verkligen en positiv överraskning när jag insåg att jag om igen skulle få följa hennes livsväg. En del av mitt hjärta är översatt till svenska av Ulla Linton och författaren är förstås Agnès Martin-Lugand.


Omslag: Emma Graves.

Det var ett helt år sedan Diane lämnade Irland. Hennes liv som föreståndare på Café Lyckliga människor läser och dricker kaffe rullar på. Vännen sedan många år, Félix, finns vid hennes sida både på caféet och privat. Han försöker få henne att gå på dejt i syfte att kanske kunna träffa en ny man i livet. Trots den djupa sorg Diane drabbades av för några år sedan, då hennes make och lilla dotter dog, är hon nu mogen för att så sakteliga öppna sitt hjärta för någon annan. Men vad gäller den döda dottern är det värre; så fort Diane träffar på ett barn får hon stark panik.

Omständigheterna, som jag inte tänker gå närmare in på eftersom jag inte vill avslöja för mycket, gör emellertid att Diane träffar den irländske lille pojken Declan. Han har nyligen förlorat sin mamma, och Diane kan förstå den enorma sorg han går igenom. Frågan är om inte just Declan kan få Diane att ta ytterligare steg på sin väg genom sorgen. Men ändå återstår ett mycket svårt dilemma; Diane har just funnit sig tillrätta i sin tillvaro i Paris med caféet, Félix och en ny kärlek. Ändå dras hon till Irland som en myra till en sockerbit. När hon hälsar på de gamla vännerna där, får hon en stark känsla av att ha kommit hem. Vill hon ha sitt liv i Paris eller på Irland?

Denna bok om Diane är minst lika bra som den första. Jag tycker absolut att du ska läsa den om du greps av Dianes öde i den förra berättelsen om henne. Själv kan jag inte låta bli att fundera på hur hennes liv kommer att gestalta sig framöver. En tredje bok hade inte varit dumt på sätt och vis, även om det naturligtvis även "räcker" med två. ;-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...