onsdag 16 januari 2019

Boktipsbukett

Här kommer en hel bukett med olika böcker jag läst på sistone och som kanske kan vara något även för dig.


Detta är en mycket gripande kärlekshistoria. Den är dessutom skriven på ett sätt som gör den väldigt spännande. Det är strax efter krigsslutet på 1940-talet. Allie är förlovad och ska gifta sig inom kort. Men innan hon gör det söker hon upp sin ungdomskärlek, Noah, för det är något hon måste prata med honom om. Parallellt med denna historia får man i nutid följa en mycket gammal man som varje dag läser ur en dagbok för sin dementa fru i hopp om att hon kanske ska minnas deras liv tillsammans. En film, baserad på denna bok, gjordes redan 2004. Gripande, sorgligt och kärleksfullt!
Ett brev skrivet för många år sedan kommer att påverka Tina Craigs liv på ett sätt som hon knappast kan ana. Brevet är oöppnat och Tina drivs av en vilja att överlämna det till adressaten. Men innan det blir av hinner mycket hända i Tinas liv. Brevet i sig visar sig dessutom dölja en gammal hemlighet. Spännande, gripande och tragisk läsning utlovas i denna bok!
En ny Peter Robinson-bok kan man bara inte missa, och det blev ett spännande återseende med Alan Banks då han skulle lösa ännu en knivig gåta. En död ung kvinna påträffas i en övergiven bil på en öde plats. Hon har inte dött i bilen och hon har inte gått till platsen själv. Hon är dessutom uppklädd som till fest. Ett liknande dödsfall påträffas i närheten. En äldre man ser ut att ha trillat utför ett stup på en öde plats. Han är uppklädd, men frågan är hur han tog sig till platsen. Ingen bil finns i närheten. Finns det kopplingar mellan fallen? Jag förstod ganska snart vad som hade varit i görningen i det här fallet, även om jag inte helt lyckades pussla ihop alla orsaker och dess verkningar. Tänka sig att detta är den 25:e boken om Alan Banks! (Alla har inte kommit ut på svenska, dessvärre.)2 kommentarer:

  1. Ja här bjuder du på några fina böcker. Jag har inte läst någon av dessa men blev intresserad av alla:)
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Jättekul att jag kan inspirera dig i din läsning, Milla! Allt gott till dig med! :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...