måndag 29 oktober 2018

Harry Potter In Concert

Att man kan njuta av en god berättelse i bokform är ju ett välkänt faktum. Att en bra bok dessutom kan bli film är heller ingen nyhet. Men att man även tack vare en hel symfoniorkester kan få både en litterär och musikalisk upplevelse – det visste jag inte förrän i lördags. Då såg och lyssnade jag på Harry Potter and the Chambers of Secrets In Concert på Malmö Live Konserthus.


Bild via Malmö Live Konserthus.

Herr Bokskorpion uppvaktade mig med biljetter till denna konsert på min födelsedag tidigare i höst. Vilken fantastisk upplevelse det blev! Filmen rullade på stor duk längst bort. Framför och nedanför var hela symfoniorkestern placerade. All filmmusik spelades av alla dessa skickliga musiker under ledning av en riktigt duktig och rolig dirigent. Han heter Timothy Henty, är britt och pratade faktiskt svenska med oss i publiken.


Bild av scenen i lördags, tagen av mig före konserten.

Ett dilemma uppstod. Jag ville titta på filmen, men jag ville också se på alla musikerna, och inte minst dirigenten, då de musicerade. Jag fick kompromissa lite; under vissa delar av filmen valde jag att kika på musikerna. Det gick bra. Filmen har jag ju sett förr och känner till handlingen förstås.

Jag kan verkligen rekommendera att se film och få njuta av levande musik till. Det blir verkligen en helt annan upplevelse av filmmusiken då den spelas så här, av en stor symfoniorkester i ett konserthus. Blir du nyfiken kan du kika in på hemsidan för Harry Potter In Concert. Skulle inte just Harry Potter falla dig på läppen, så finns det även andra kända filmer "In Concert".4 kommentarer:

 1. Grattis bästa du:) åh vilken bra present verkar helt fantastiskt:)
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Det var verkligen en riktigt fantastisk present. :-)

   Radera
 2. Det låter helt fantastiskt! Som den Harry Potter nörd jag är är jag allt lite avundsjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste du verkligen se till att uppleva detta! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...