onsdag 17 oktober 2018

Boktipsbukett

Eftersom jag läser mer än jag hinner skriva recensioner, kommer här ett försök att tipsa om flera böcker på en gång. Jag överlämnar härmed en boktipsbukett till dig!


En brevväxling inleds utan att någondera parten förväntar sig något svar från den andra. En medelålders kvinna från Storbritannien och en jämngammal man från Danmark finner lugn och tröst i varandras brev. De vågar bli personliga på ett sätt som de inte varit med någon annan tidigare i sina liv. Men plötsligt upphör kvinnans brev att komma. Jag kan varmt rekommendera Anne Youngsons bok! Översättare är Camilla Jacobsson.
Han brukade alltid bege sig ut på cykeltur tillsammans med sin mycket specielle far. Dessa varade alltid i två dagar – längre än så kunde far och son inte stå ut med varandra. Nu ska han dock ut och cykla rekordlångt med sin pappa; från Holland och ändå ner till medelhavskusten. Pappan har han i väskan – i form av aska – och färden blir lärorik på många sätt. Jelle Brandt Corstius har skrivit läsvärda funderingar om livet (och Olov Hyllienmark har översatt dem) i denna bok, vilken jag gärna rekommenderar.
Kommissarie Van Veeteren är pensionär, men blir ändå involverad i ett gammalt fall, som han trodde var löst sedan länge. Men den person polisen då trodde var mördaren, har hittats död. Högst troligt har han bragts om livet i samband med det brott han misstänktes för. Någon annan måste med andra ord vara skyldig till mordbranden på pensionatet. Inspektör Barbarotti kommer farande från Sverige i jakt på ledtrådar i ett annat fall. Van Veeterens och Barbarottis vägar korsas. Kan de genom att slå sina kloka huvuden ihop lösa dessa mystiska fall? Gillar du Nesser, Van Veeteren och Barbarotti måste du läsa denna bok!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...