tisdag 21 augusti 2018

Tragedi på en lantkyrkogård

Den här boken har jag med flit väntat riktigt länge med att läsa. Det är nämligen den sista av Maria Langs böcker, som blivit utgiven som ebok. Givetvis har Maria skrivit många, många fler böcker om kommissarie Christer Wijk och de brott han utreder, men endast de sex första* av dem finns i epub-format. Det är väldigt synd, tycker jag, för jag gillar verkligen Maria Langs språk och hennes berättarteknik.


Omslag: Lucy Davey.

I Tragedi på en lantkyrkogård är det jul. Puck, hennes make samt hennes far har rest till den lilla orten Västlinge för att fira jul med Pucks farbror och den elvaåriga lilla kusinen i den prästgård där de bor. Det artar sig dessvärre inte bättre än att julfriden avbryts då grannfrun störtar in och talar om att hennes make är försvunnen. Vid eftersökningen av sagda make är det stackars Puck som finner honom. Han ligger i sin egen butik och är mer död än levande, eftersom han har fått ett yxhugg i huvudet.

Då Christer Wijk kommer till brottsplatsen får han ett sjå med att försöka kartlägga mordoffrets göranden och låtanden samt eventuella fiender. Det visar sig finnas en hel del personer att misstänka – somliga rentav välrenommerade. Alla har de också sina hemligheter och sina skäl till att förvanska sanningen när polisen ställer frågor. I samma veva försvinner kyrksilvret – är det ytterligare en brottsling på tapeten eller är det fråga om samma förbrytare? Saker och ting ställs på sin spets då den lilla kusinen plötsligt försvinner. Är det både en mördare och en barnarövare, som man är på jakt efter?

Jag gillar, som sagt, Maria Lang för både hennes språk och hennes berättarteknik. Välskrivna deckarnötter som Tragedi på en lantkyrkogård är alltid lockande att läsa. Nu är det bara så synd att Marias eböcker är slut. Jag skulle verkligen önska att fler av hennes titlar kommer ut i detta format.
*Här finner du mina övriga recensioner av Marias böcker:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...