torsdag 19 juli 2018

Unplug

Denna bok är verkligen mycket inspirerande! Unplug har undertiteln “den enkla vägen till meditation och inre lugn”, som kort och koncist avslöjar vad det handlar om. Författaren heter Suze Yalof Schwartz, och översättningen till svenska har Anna Olsson gjort.
Oavsett om du vill återvinna lugnet i en stressad tillvaro eller om du vill gå ner i vikt eller sänka ditt blodtryck, så kan meditation hjälpa dig. Dessa saker och många fler kan regelbunden meditation hjälpa dig med, menar författaren. Jag har inte provat själv, så jag vet inte, men däremot blev jag mycket inspirerad att prova efter att ha läst boken.

Det kan hända att du förknippar meditation med allehanda föreställningar, såsom att man måste sitta obekvämt på golvet, att man inte får tänka “fel” eller att man måste meditera länge. Om det är just sådana tankar som hindrar dig från att börja må bättre genom meditation, så bör du läsa Suzes bok. Hon visar tydligt och klart hur enkelt det är att meditera. Det svåra är nog snarare att se till att komma igång och att skapa en vana, tror jag utifrån mitt eget perspektiv.

Förutom alla goda effekter man kan få genom meditation, insåg jag att meditation är något som alla kan klara av. Man behöver ingen dyr utrustning. Man måste inte vara i god form. Man måste inte ens vara särskilt rörlig. Det är helt enkelt bara att läsa Unplug och sedan sätta igång.2 kommentarer:

  1. jag har ibland lyckats sänka farten utan en bok... intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra ju. Och ibland krävs det en bok för att man ska komma till skott med att ta hand om sig själv.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...