måndag 25 juni 2018

Utmaning: Klassisk spänning i sommar

Johanna, som har bloggen Johannas deckarhörna, har dragit igång en trevlig utmaning för sommaren. Hon uppmanar till läsning av klassisk spänningslitteratur inom exempelvis genrerna deckare, skräck eller spionroman.


Bild via Johannas deckarhörna.

Detta låter som en både lagom och trevlig utmaning, tycker jag. Målsättningen avseende antal böcker sätter man själv. Läs mer hos Johanna, om du också blir intresserad av att vara med!

Själv är jag sugen på att läsa Maria Langs Tragedi på en lantkyrkogård samt fler av Agatha Christies deckare, till exempel Mysteriet på blå tåget.

Tyvärr är det ju så att av alla Maria Langs fina deckare har endast sex kommit ut som eböcker. Tragedi på en lantkyrkogård är den "sista" av dessa sex. Jag har läst de första fem med stort nöje. Eftersom jag sedan visste att det bara fanns en kvar, har jag dragit ut på att läsa den. Jag ville liksom ha nöjet framför mig. Men nu är det dags, tycker jag!

Agatha Christie har skrivit enormt många deckare, och väldigt många av dem finns faktiskt som eböcker på svenska. Några har jag redan läst, men många återstår. Så här finns det verkligen att välja på till sommarens utmaning!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...