måndag 26 februari 2018

Middag för två

Äntligen fick jag "träffa" Emma igen! :-) Jag har följt henne i en serie lättlästa böcker för unga vuxna, som Ann-Charlotte Ekensten skrivit. För varje bok jag läst har jag bara blivit mer och mer nyfiken på Emma och velat "lära känna" henne bättre. Den senaste boken heter Middag för två.


Illustration: Christina Heitmann.

Emma är tillsammans med Hannes sedan ett tag tillbaka. De har bland annat rest till Gotland tillsammans. Nu tycks det dessvärre som att Hannes kanske tröttnat på Emma. Eller vad ska hon tro då han verkar så undvikande och inte har tid att ses?

I stället för att gå och grubbla tar Emma tjuren vid hornen och bjuder in Hannes på middag. Det ska bli en middag för två, och då hoppas hon få klarhet i vad Hannes egentligen tycker och tänker om deras relation. Kvällen slutar på ett sätt som Emma nog inte kunde tro, men som hon ändå tycks vara väldigt nöjd med. (Och jag tänker inte avslöja precis vad som händer!)

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen; Ann-Charlotte är så duktig på att skildra Emma och hennes verklighet med få och lätta ord, utan att känslorna för den skull går förlorade. Hon är verkligen skicklig på att fånga stämningen i en spirande relation med alla tankar, känslor och fjärilar i magen som en sådan för med sig. Det är lätt att sätta sig in i och förstå Emmas funderingar på sin relation med Hannes. För varje bok jag läst slut om Emma, väcks min egen nyfikenhet på vad som kommer att hända härnäst i Emmas liv. Christina Heitmann har i vanlig ordning gjort jättefina illustrationer till berättelsen.

Har du inte läst böckerna om Emma ännu? Jag har skrivit om dem, och vad jag tyckte kan du se här:


Jag hoppas att du också vill lära känna Emma och hennes liv!2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...