onsdag 24 januari 2018

En favoritförfattare har lagt ifrån sig pennan för gott

Ursula K Le Guin, författaren till några av min barndoms favoritböcker, har lagt pennan ifrån sig för gott och lämnat jordelivet.


Bild: Getty Images.

Ursula har skrivit åtskilliga böcker, vilka har blivit översatta till många olika språk. Trilogin om Övärlden var de som öppnade mina läsarögon för fantasy. Från början var detta just en trilogi bestående av titlarna Trollkarlen från Övärlden, Gravkamrarna i Atuan samt Den yttersta stranden. Sedermera har serien utökats med ytterligare tre böcker, nämligen Tehanu, Berättelser från Övärlden samt Burna av en annan vind. Jag har faktiskt inte läst dessa sistnämnda. Ingen av böckerna om Övärlden finns som eböcker på svenska dessvärre. De tre första får man läsa i pappersformat, medan de tre avslutande finns som ljudböcker. Önske-eböcker kan man lugnt säga att de alla är.

Ursula finns givetvis med i ett inlägg om mina kvinnliga favoritförfattare, som jag skrev för ett par år sedan. Vill du läsa mer om henne och hennes böcker, kan jag rekommendera ett besök på hennes hemsida.4 kommentarer:

  1. Okej, då förstår jag varför att mitt bibliotek hade ett bord med henne böcker framme när jag var in en snabb sväng idag. RIP Ursula K le Guin, har inte läst så mycket av henne tror jag har läst den första boken om Övärlden för länge sen men minns inte. En författare jag borde ta tag i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag skulle vilja läsa fler av hennes titlar. Kanske också läsa om Övärlden-serien.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...