onsdag 13 december 2017

Sanningen om Audrey Wilde

Här kommer ännu ett boktips om en spännande bok, fylld av hemligheter. Sanningen om Audrey Wilde är skriven av Eve Chase och översatt till svenska av Helen Ljungmark.


Omslag: Emma Graves.

Margot är född som nummer tre av fyra systrar. När Margot är 15 år, sommaren 1959, bestämmer sig hennes bohemiska mor för att hon ska försöka försörja sig utomlands. Eftersom fadern är död, blir systrarna ivägskickade till sin farbror och faster, som bor långt ute på landet på Applecote Manor. Arrangemanget är nödvändigt fram till höstterminens början, då flickorna ska återvända till sin internatskola igen.

Margot tror att sommaren kommer att bli långsam och seg, långt ifrån äventyrlig och underhållande. Särskilt som hennes roliga kusin Audrey försvann spårlöst för fem år sedan. Audrey var enda barnet och Margots farbror och faster har ännu inte återhämtat sig från tragedin. Margot och hennes systrar har inte fått höra hela sanningen om skeendena när Audrey försvann, men det finns antydningar om att deras farbror på något sätt var inblandad. Systrarna tassar som katter kring het gröt, och Margot bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Hon smyger sig in på Audreys orörda och förbjudna flickrum. Där inne döljer sig en tragisk hemlighet. Genom detta intrång i någons hemligheter, sätter Margot igång en händelsekedja som hon får svårt att styra.

Långt, långt senare blir Applecote Manor sålt till en ung barnfamilj, som vill flytta ut på landet. Jessie är styvmor till en trulig tonåring, vars mor dött. Det är ingen lätt sak att flytta till landet med denna tonåring, ett litet barn och en motvillig make, som måste pendla långt till jobbet i London. Vardagen blir svårare att få ihop än vad Jessie tänkt sig. När det dessutom visar sig att Applecote Manor omges av märkliga rykten är det nära att hon ger upp.

Sanningen om Audrey Wilde är en bok som det är svårt att lägga ifrån sig. Här finns både dramatik, väl dolda hemligheter och spänning. Man blir snabbt fängslad och vill veta mer om de hemligheter som döljer sig på Applecote Manor. Gillar du Kate Mortons böcker kan detta vara en bok för dig.3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...