lördag 28 oktober 2017

Döstädning

Vet du vad döstädning och dödstädning är? Om inte bör du snarast läsa Margareta Magnussons mycket fina och tänkvärda bok Döstädning: ingen sorglig historia.Omslag: Lotta Kühlhorn.

Margareta ger sin syn på hur man kan förhålla sig till alla sina saker innan man lämnar detta jordeliv. Hon förklarar tydligt varför man bör överväga att döstäda själv i stället för att låta någon annan utföra en dödstädning efter att man dött. 

Att döstäda är att ta hänsyn till, samt underlätta för, sina anhöriga. Då ser man till att gå igenom sina saker själv innan man dör. Man sorterar, slänger, skänker och säljer så att det blir desto enklare för den som ska ta hand om dödsboet, det vill säga dödstädningen, när den dagen kommer. På köpet får man själv en roligare tillvaro, eftersom man inte behöver ägna sig åt diverse prylvård och prylförvaring under resten av sin levnad. Uppkommer behovet att flytta till en mindre bostad har man också fördelar av sin döstädning, eftersom man redan gjort sig av med många onödiga grejor. 

Låter detta trist och jobbigt? Det blir det inte om du läser Margaretas bok. Med lågmäld humor, varvat med allvar, berättar hon om sina egna erfarenheter och ger sina tips om hur man kan organisera sin döstädning. Man blir verkligen inspirerad att sätta igång! Margareta betonar också att döstädning kan ta tid, särskilt om man börjar i ”fel ände”. Därför är det viktigt att dels börja med ”rätt saker” och att dels se till att leva också fastän man döstädar. Döstädning är en bok full av kloka tankar och tänkvärda förhållningssätt. Läs den, föreslår jag!6 kommentarer:

 1. Lät som en intressant bok.
  Läser just nu Belgravia som är nästa bokchattsbok som är på tisdag.
  Hoppas du kan vara med denna gång
  Kram Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Belgravia är bra! Tyvärr kan jag inte vara med pga jobbet. Men hoppas ni får en bra chatt.

   Radera
  2. Vad tråkigt hoppas du kan vara med nästa gång. Belgravia är jag på väg att ge upp, ska ge den några sidor till, så får vi se. Jag hade höga förväntningar på den. Men den fångar mig inte och är rörig.
   Ha det gott
   Kram Milla

   Radera
  3. Synd att du inte fick en så god läsupplevelse som du förväntade dig. Ser fram emot att höra vad som kommer att stå på agendan i kommande chattar.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...