söndag 10 september 2017

Varför är det så ont om Q? ...

... Och varför ska roliga, begåvade, mångsidiga människor behöva lämna denna jord?


Hasse Alfredsson 1999. Foto: Sveriges Radio.

Det är förstås ofrånkomligt – alla kommer vi att dö någon gång. Vissa människor sätter oerhört många positiva avtryck i vår tillvaro, och blir på så sätt odödliga. Hasse Alfredson var en av dem.

Mitt första litterära minne av Hasse som författare, är boken Varför är det så ont om Q? som jag läste när jag börjat skolan. Jag var väldigt intresserad av bokstäverna och givetvis var och är Q en säregen bokstav, som väckte mycket nyfikenhet hos 7-åringen. Då introducerade min far den här boken för mig. Berättelsen om Q-hunden, Boven, Pim och Påhittiga Johansson minns jag som både spännande och fantasifull. Boken publicerades första gången 1968.


Illustration: Björn Berg.

Varför är det så ont om Q? finns som ebok nuförtiden (precis som väldigt många av Hasses övriga titlar). Jag tror minsann jag ska skaffa ett exemplar och återuppliva gamla minnen.4 kommentarer:

 1. Visst är det tråkigt så många fina kändisar har gott bort detta år.
  Nu har jag äntligen läst klart boken Charmen med tarmen och även gjort ett litet inlägg om den. Länkade till dig så man får fler infallsvinklar från bokens ämne:)
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt intressant att läsa ditt inlägg! Tack för länken! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...