torsdag 12 januari 2017

Sömnrevolutionen

Är du en av dem som bestämt sig för att "börja ett nytt liv" och kanske rentav avgivit ett nyårslöfte om att träna mer, äta bättre och stressa mindre? Det låter väldigt bra, men har du funderat på att god nattsömn är en grundförutsättning för att lyckas med andra föresatser? Ge dig själv chansen att sova gott, så blir dina möjligheter att lyckas väl med till exempel träning så mycket större.


Omslag: Anders Timrén.

Arianna Huffington har skrivit Sömnrevolutionen efter att själv varit sömnlös i många år. Till sist gick hon in i den berömda väggen. Först då blev hon medveten om sömnens betydelse för välbefinnande, kreativitet och ett gott liv. Numera helgar Arianna sömnen och har gett den högsta prioritet i sitt liv. I Sömnrevolutionen, som är översatt till svenska av Thomas Andersson, beskriver hon dels vad sömnbrist kan leda till och dels ger hon läsaren verktyg för att förbättra sin sömn.

Arianna menar att vi nuförtiden nonchalerar vårt sömnbehov. I vår strävan efter framgång och en lyckad karriär minimerar vi sömnen. Det är rentav så att det inom vissa grupper blivit ett "ideal" att hävda att man endast sover 4-5 timmar varje dygn. Men så lite sömn mår man inte bra av. Arianna visar mycket tydligt vad sådan sömnbrist leder till. Hon förklarar varför sömnen är så viktig för oss. Hon varnar för snabba lösningar i form av sömntabletter och lär i stället ut grunden till god sömn.

Hur var det nu med nyårslöftet om träning, som jag skrev om inledningsvis? Kan det verkligen stämma att god sömn ger bättre träningsresultat? Arianna har åtskilliga bevis för att sömnbrist försämrar dina möjligheter, medan tillräckligt med sömn förbättrar din prestationsförmåga.

Med Sömnrevolutionen får du en välskriven och mycket intressant bok full av inspiration – läs den, lyd Ariannas råd och ge din kropp chansen till skön sömn och livsnödvändig återhämtning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...