söndag 15 januari 2017

Hur har du det ...

... med oxveckorna? Känns det tungt och jobbigt?


Nötkreatur av rasen skotsk höglandsboskap. Fotograf: Nilfanion.

Då tycker jag att du ska läsa de helt underbara böckerna Äntligen tant! och Tant i balans. Anna Eriksson, som både skrivit och illustrerat, har i dem myntat begreppet "joxveckor" – att använda i stället för oxveckor. Och visst är det en perfekt tid för att "joxa" nu! Man kan passa på att joxa med hemmet. Antingen man vill genomföra en total "omjoxning" eller bara joxa lite smått, så kan det betyda en hel del positivt för den egna trivseln. Vad sägs om att joxa till en mysig läshörna?Som farbror kan man förstås också passa på att joxa och skapa sig en mysig läsplats – det är inte förbehållet tanter. Ett par trevliga böcker att läsa i den nyjoxade läshörnan är Dag Ahlanders Handbok för glada gubbar och Tänkebok för glada gubbar.

Glada och trevliga joxveckor önskar jag dig!2 kommentarer:

  1. Joxveckor låter onekligen mer trivsamt än oxveckor... Men första veckan på vårterminen har verkligen varit "oxig". Skolstart för trötta ungar, förkylning och gråväder ... Hoppas på mer jox i kommande vecka :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter riktigt "oxigt", det! Hoppas det blir bättre för er alla när vardagsrutinerna kommit igång ordentligt igen. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...