torsdag 29 december 2016

Delhis vackraste händer som TV-serie

Stigge, som skriver på bloggen Magnatens, berättar att nu är det äntligen dags för premiär för TV-serien Delhis vackraste händer. Det ska verkligen bli kul att se vad Göran Borg tar sig för i Björn Kjellmans skepnad. Hannes Holm är regissör för serien.


 Bild ur TV-serien via svt.se.

TV-serien är baserad på boken med samma namn. Den är skriven av Mikael Bergstrand, som för övrigt är son till Stigge. Jag läste Delhis vackraste händer då den kom ut och blev alldeles förtjust. Faktum är att jag läst den flera gånger. Först som ebok förstås. Sedan lyssnade jag på den eminenta inspelningen, med Björn Granath som inläsare. Slutligen har jag också lyssnat till den danska inspelningen; Delhis smukkeste hænder, som är inläst av den duktige Peter Bøttger. Med andra ord är detta en bok, som jag varmt rekommenderar. Är du ledig nu i mellandagarna hinner du läsa den, om du föredrar att läsa innan du ser TV-inspelningen.

TV-serien består av tre delar, och den första sänds den 1:a januari kl 21.00 i svt1. Självklart kommer den att visas även på svtplay. Mer information finner du på svt's hemsida. Där finner du också en länk till en trailer för serien.6 kommentarer:

 1. Som jag har väntat på att den ska komma på TV :) Så fort jag hörde talas om det så läste jag boken, som stått bortglömd i min hylla i flera år, och jag älskade den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att man "lagrar" såna pärlor i hyllan utan att veta om det! Tur att du plockade fram och läste denna underbara bok. :-)

   Radera
 2. Den måste jag se...jag gillade verkligen boken... och är verkligen intresserad av hur de skildrar vissa händelse nu när du tipsa mig om att de har gjort den som TV serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur de väljer att skildra berättelsen ska bli riktigt spännande att se. Jag jobbade igår kväll, så det blir svtplay för min del idag. Tyckte du om det första avsnittet?

   Radera
 3. Har inte läst boken men ska försöka se detta:)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...