tisdag 11 oktober 2016

Den glömda trädgården

Jag har fortsatt att frossa i Kate Mortons böcker. De är nämligen så spännande och gripande. Den glömda trädgården är den senaste jag läst. Louise Thulin har gjort översättningen till svenska.


Omslag: Anders Timrén.

Året är 1913. En fyraårig flicka, som tror att hon ska resa från London till New York där hennes föräldrar sägs vänta på henne, placeras i stället undangömd och utan biljetter på ett stort passagerarfartyg med destination Australien. Ingen finns vid hennes sida under den flera månader långa resan. Ingen tar emot henne vid kajen då fartyget når sitt mål. Då man frågar efter hennes namn, svarar hon att hon inte får lov att berätta det. Vem är hon? Varför har hon blivit placerad ensam på det stora fartyget? Hur går det för henne?

Många år senare får den unga kvinnan Cassandra, som bor i Australien, veta att hon ärvt ett litet hus i Cornwall efter sin nyligen avlidna mormor. Hennes mormor har aldrig berättat att hon ägt en sådan stuga och Cassandra blir förbryllad. När hon går igenom sin mormors kvarlåtenskap finner hon spåren efter ett mystiskt förflutet, som bara är till hälften avslöjat. Cassandra ger sig iväg till Cornwall för att titta på stugan och ta reda på mer om sin mormors tragiska förflutna.

Den glömda trädgården är en mycket spännande berättelse. Kate Morton är verkligen expert på att trollbinda sin läsare. Precis som då jag läser en pusseldeckare, lockas jag att även här försöka lösa mysteriet med den lilla fyraåringens ursprung i takt med att Cassandra stöter på alltfler ledtrådar. Ibland har jag rätt och ibland överraskar Kate Morton mig. Gillar du spännande gamla familjehemligheter är Kate Morton en författare du absolut bör läsa. Fem titlar* finns på svenska som eböcker, och nu har jag läst dem alla med stor behållning. Jag hoppas verkligen att Kate fortsätter att skriva för jag vill läsa mer från hennes penna!
*Klicka på länkarna, så kan du läsa vad jag tyckte om Kate Mortons övriga böcker:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...