tisdag 13 september 2016

Roald Dahl 100 år

Om han hade fått leva, skulle Roald Dahl ha fyllt etthundra år idag. Åtskilliga läsare världen över har genom åren njutit av hans roliga, fantasifulla, underfundiga och tänkvärda berättelser. Oavsett om man är barn eller vuxen kan man med stor behållning läsa Roald Dahls fantastiska berättelser.


Roald Dahl 1954. Fotograf: Carl Van Vechten.

Roald Dahl är nog mest känd för sina barnböcker, men han skrev även böcker för enbart vuxna. Dessa har publicerats på svenska, men det är nu många år sedan de kom ut. Barnböckerna har däremot återutgivits under vårens lopp. Den som vill läsa Roald Dahls berättelser på svenska måste dessvärre stå ut med prassliga pappersböcker önske-eböcker. Kan man i stället tänka sig att läsa dem på engelska, finns naturligtvis möjligheten att läsa dem som eböcker. 

Vill du fira Roald Dahl idag? Då kan du anmäla dig på en hemsida, som handlar om honom. Därefter får du tillgång till ett födelsedagspaket, som innehåller allt möjligt roligt, till exempel pyssel relaterat till Roalds böcker. Det är förstås på engelska, men kan fungera som inspiration till egna aktiviteter.

Vad sägs till exempel om att ta reda på vad du heter, inspirerat av Roald Dahls fantasifulla namn?


Klicka på bilden, så blir den lite större.
Eller beställ ditt eget födelsedagspaket!

Mitt "Roald Dahl-namn" är The Scrumdiddilyumptious Humpy-Rumpy. :-) Hur blir ditt namn?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...