onsdag 21 september 2016

Lästips på nätet

Ibland skulle jag vilja syssla med den här bloggen på heltid – det finns så mycket man kunde undersöka, testa och skriva om när det gäller den digitala utvecklingen inom litteraturen. Jag har dessvärre inte den möjligheten. I stället kan jag tipsa om andra mycket läsvärda bloggar, vars skribenter är mycket kunniga inom detta område.


Ett annat slags nät, fotograferat i Järleåns Naturreservat.
Fotograf: Bokskorpionen.

Först och främst vill jag gärna rekommendera dig att läsa en mycket intressant, tankeväckande samt inte minst väl formulerad och kunnigt skriven text på Elibs blogg. Det är Björn Waller på Elib, som är mycket välinformerad och delar med sig av det han erfar då det gäller eboken kontra pappersboken och ebokens framtid. Du finner texten via denna länk.

*

Funderar du på att börja använda en abonnemangstjänst för eböcker (och ljudböcker)? Numera finns det flera sådana. Själv har jag för ett par år sedan provat Storytel och numera använder jag regelbundet Nextory för läsning av ljudböcker. Utöver dessa två, finns även Bookbeat och Mofibo, som jag inte har någon erfarenhet av. Men PC för alla har däremot testat samtliga och du finner deras utvärdering genom denna länk. Där kan du både läsa om hur respektive företags app fungerar samt inte minst se hur utbudet ser ut för några kända titlar. Det varierar nämligen – det är inte alltid som både eboken och ljudboken finns tillgängliga. Hos någon finns det ena formatet, hos någon annan finns det andra och hos ytterligare någon finns båda formaten tillgängliga. Känner du dig ändå osäker på vilken tjänst du ska välja? Ofta erbjuder företagen en kortare eller längre testperiod, som man inte behöver betala för.

*

Min favoritläsplatta kommer ju från Kobo. Därifrån har under augusti månad presenterats inte mindre än två nyheter. En blogg som har superkoll på detta och på hur dessa två läsplattor fungerar är Good Ereader. Klicka på respektive länk om du är nyfiken på Kobo Aura One eller Kobo Aura Edition 2. Du finner en jämförande recension här. Ta dig tid att titta på Good Ereaders testfilmer – de är lätta att förstå och väldigt talande. När det gäller läsplattor är det svårt att finna någon återförsäljare, där man kan se plattan i verkligheten före köpet. Därför är det så bra med Good Ereaders filmer, eftersom de visar så många av plattornas funktioner etcetera. Är du intresserad av läsplattor från andra tillverkare? Då finner du recensioner även om dessa hos Good Ereader.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...