torsdag 8 september 2016

Internationella läskunnighetens dag och Novellfesten 2016

Idag, på internationella läskunnighetens dag, skulle jag vilja slå ett slag för novellen som en god möjlighet för såväl den vuxna nybörjarläsaren som ovana läsare att närma sig litteraturen. Det är ju oomstritt så att ju mer du läser, desto duktigare blir du på att läsa. Men bara tanken på en ordinär roman kan vara avskräckande för många. Därför tycker jag att noveller kan fungera som en mycket god inkörsport. Det finns så många olika att välja på, i allehanda genrer och format.
Frederick Douglass levde under 1800-talet i USA. Han föddes som slav, fick viss utbildning och blev sedermera politiker och förkämpe för afroamerikanerna. Det är verkligen inte svårt att hålla med i hans uttalande, som citeras i bilden ovan.

Men åter till novellerna. Vill man finna rejält med inspiration till sitt novelläsande eller höra på uppläsning av noveller och samtal med novellförfattare, kan man med fördel besöka årets Novellfest i Lund. Den går av stapeln nu i helgen, den 10-11:e september, i Konsthallen i Lund och biografen Kino. Mer information om tider och till exempel vilka författare, som besöker evenemanget, finner du i Novellfestens program.

Tyvärr jobbar jag i helgen, så jag kommer inte att kunna vara med på årets Novellfest. Men jag var där förra året och tyckte att det var väldigt intressant. Läs mer om mitt besök genom denna länk. Har du tid och lust, så är Novellfesten väl värd ett besök!2 kommentarer:

  1. Jag kommer att besöka novellfesten i år, och ser verkligen fram emot det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får ha så skoj! Jag ser mycket fram emot att läsa på din blogg om vad du upplevde. Trist att jag inte kan komma – hade varit roligt att få träffa dig! :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...