torsdag 15 september 2016

Första dansen

Emma är en ung kvinna, som jag har fått förmånen att lära känna tack vare författaren Ann-Charlotte Ekensten. För varje bok jag läst om Emma, har jag blivit alltmer nyfiken på hennes liv och vad hon tänker och tycker. Därför är det riktigt roligt att få presentera den nyaste berättelsen i serien – Första dansen. De fina illustrationerna i boken har Christina Heitmann återigen gjort.


Illustration: Christina Heitmann.

Emma bor i egen lägenhet, men har tryggheten i att det finns personal och gemensamma lokaler och aktiviteter för alla i huset. En av grannarna heter Hannes, och Emma har lärt känna honom mer och mer. Hon har till och med blivit riktigt förtjust i honom. Nu när det ska bli fest med dans i huset hoppas Emma att hon ska få dansa med Hannes.

Men det blir inte riktigt som Emma vill. Hannes vill nämligen inte dansa. I stället bjuder den dansante Jens upp. Emma och Jens har roligt på dansgolvet. Då upptäcker Emma plötsligt att Hannes gått hem från festen. Hur ska nu detta sluta?

Första dansen är en lite längre, men ändå lättläst, berättelse. Den rymmer många känslor av olika slag; pirrande förälskelse, svartsjuka, glädje och besvikelse. Det är inte alls svårt att känna igen sig i Emma och hennes funderingar. Jag blir verkligen fångad av bokens handling och vänder snabbt blad, ivrig att få veta hur det ska gå för Emma och Hannes. Ann-Charlotte är mycket duktig på att med få ord berätta om Emma, hennes tankar och funderingar. Det känns faktiskt som att jag lär känna Emma mer och mer för varje bok jag läser om henne, och hon är verkligen en ung kvinna, som det är lätt att tycka om. Jag ser mycket fram emot att få läsa mer om Emma!
PS Vill du veta vad jag tyckte om de andra böckerna i serien om Emma? Du finner länkarna till de inläggen här > Egen nyckel, Kär i kärleken samt Våga hoppa. DS

2 kommentarer:

  1. Roligt att du tycker om Emma, tack för fina ord. Visste inte att du bor i Lund, så fin stad! Ska definitivt åka dit igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg att du är igång med en ny bok om Emma – det ser jag fram emot! :-) Inte konstigt att du inte visste att jag bor i Lund; jag har inte skrivit det någonstans här på bloggen. ;-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...