tisdag 23 augusti 2016

Sommarens sista ebok från Dagens Nyheter

I lördags kom det sista erbjudandet för Dagens Nyheters prenumeranter. Boken som nu finns tillgänglig har den kluriga titeln Ingenting är sant och allting är möjligt. Peter Pomerantsev är författaren och översättare är Djordje Zarkovic och Helena Hansson.
Så här beskriver förlaget boken:

"När den brittiska producenten Peter Pomerantsev kastar sig in i den växande ryska TV-industrin, får han möjlighet att syna det korrupta landet in i minsta skrymsle och skitigaste vrå. Han släpps in i rökiga mötesrum och får träffa de propagandaguruer som styr det ryska mediemaskineriet, han besöker serbiska maffiastäder och de fina salonger där Londons och USA:s internationella ekonomiska elit befinner sig.
Till en början låter han sig svepas med in i denna spännande värld av nya pengar och ny makt, lockad av de många festerna och de spektakulära personligheter vi får möta i hans essäer professionella lönnmördare med konstnärssjälar, suicidala supermodeller och Hells Angels-medlemmar som ser sig som heliga krigare. Alltmedan Putins regim blir mer och mer aggressiv, dras Peter Pomerantsev djupare in i ett system som snart ska visa sig från sin värsta sida.
Ingenting är sant och allting är möjligt är en blandning av reportage och memoar där vi får följa Peter Pomerantsev i hans försök att navigera i den dokusåpa som är Ryssland. Ett land som enligt Peter Pomerantsev är en form av postmodern diktatur, som använder ett demokratiskt språkbruk och demokratiska institutioner för att tillskansa sig mer makt och resa sig mot väst."

Den här boken har helt säkert sin publik. Men jag sällar mig inte till den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...