lördag 16 juli 2016

Veckans bok från DN

Det är nästan lite julkalenderkänsla över Dagens Nyheters eböcker* i sommar. Eftersom de inte har avslöjat titlarna i förväg, väntar man ivrigt och förväntansfullt på nya överraskningar varje lördag. Veckans ebok visade sig vara en riktigt otäck sak, tycker jag, nämligen Bränd himmel. Det är en debutbok, skriven av Gilly Macmillan och översatt av Johan Nilsson.


Omslagsdesign: Lars Sundh.

Så här beskriver förlaget boken:

"Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta – och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.
I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.
Kriminalkommissarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat – för alla inblandade.
Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne?
Bränd himmel är en knivskarp psykologisk thriller om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet kan få de mest fasansfulla konsekvenser."

Jag tycker det låter fruktansvärt ruggigt och obehagligt. Antagligen är Bränd himmel en perfekt bok för dig som gillar riktigt gastkramande thrillers. Men jag avstår – den är för ruggig för mig.
*DN bjuder sina prenumeranter på eböcker i sommar. Mer information finner du genom denna länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...