fredag 15 juli 2016

Robotar ...

... och artificiell intelligens är temat i det första numret av Brev från Cosmos, som kom ut i slutet av maj. Det är Club Cosmos, som är utgivare och tidskriften finns endast som exklusiv upplaga i digital form. Club Cosmos är generösa och delar med sig av denna skrift alldeles gratis. Du kan ladda ned den genom denna länk.


Bild via RoboKind.

Man kan ju tro att intelligenta robotar är något som bara hör hemma i en avlägsen framtid, kanske i någon form av science fiction-liknande verklighet. Men faktum är att jag idag läste en artikel, som handlar om att använda robotar i undervisningen av autistiska barn i Danmark. Du finner artikeln i Sydsvenska Dagbladet. Vill du läsa mer om robotar, kan du till exempel besöka Blue Ocean Robotics hemsida, som nämns i artikeln, eller RoboKind.

Brev från Cosmos innehåller bland annat noveller, och jag ska recensera de två jag gillade bäst. De handlar båda om en framtid då robotar och artificiell intelligens funnits länge. Människorna har inte bara dragit fördelar av denna uppfinning utan också fått uppleva tråkiga konsekvenser av den. Under dagen idag kommer du att kunna läsa om dessa båda noveller. Väl mött till en liten temadag om robotar här på bloggen!PS Nu när inläggen om novellerna är publicerade, finner du dem här: Svarta band och Mama Sema. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...