lördag 30 juli 2016

Jag väntar ivrigt ...

... på att kunna ladda ner veckans ebok från Dagens Nyheter. Den presenteras i en artikel, men dessvärre är den i skrivande stund ännu inte nedladdningsbar. Lite skumt är det, att man inte kan ladda ner den än. Normalt sett har DN släppt sina sommar-eböcker redan strax efter midnatt, natten till lördagarna. Men den som väntar på något gott ...
... får vänta ett tag till på denna tegelsten till klassiker. Veckans bok är nämligen ingen mindre än klassikern Anna Karenina, skriven av Lev Tolstoj och översatt till svenska av Ulla Roseen. Den publicerades på svenska första gången 1885. Ullas översättning är den första som görs sedan 1920-talet, vilket borgar för att Anna Karenina i denna Norstedtska version kan vara betydligt lättare att läsa för den moderna läsaren. Berättelsen omfattar som pappersbok hela 879 sidor, vilket gör att den är perfekt att läsa som just ebok. På så sätt blir vikten inte större än plattan man läser i. :-) 

Så här beskriver förlaget boken:
"”Alla lyckliga familjer liknar varandra, varje olycklig familj är olycklig på sitt eget vis.” Öppningen av Lev Tolstojs mest berömda roman är lika klassisk som berättelsen i övrigt. Anna Karenina är en av de riktigt stora kärleksromanerna, ett häpnadsväckande modernt psykologiskt porträtt av en kvinna som försöker bryta sig fri från sociala och äktenskapliga förpliktelser, men som blir utstött på grund av sin passion.
Anna Karenina var otrogen, hon älskade och tog sitt liv och är än i dag en av de mest konturskarpa romanpersonerna i hela vår litteraturhistoria. Lev Tolstojs roman beundras fortfarande av läsare på alla nivåer, och är en ständig inspiration för nya författare."
Jag kommer helt klart att ge denna klassiker en chans. Nu gäller det bara att invänta att den blir tillgänglig hos DN.2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...