onsdag 25 maj 2016

Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr

Idag, när det firas Towel Day här på bloggen, tycker jag att det passar utmärkt att boktipsa om en annan person, som också gillar att färdas i universum. Han heter Snack Parrow och är pirat. Han har sällskap av sin kompis Flax, som gillar att sitta på Snacks axel. Det är Flax som berättar om vad de båda vännerna råkar ut för i boken med den superlånga titeln Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr. Camilla Linde heter författaren.Snack Parrow är piraten som en dag tycker att det är ganska trist att puttra omkring på sin rymdmoppe och försöka hitta något olåst rymdskepp att plundra. Han kommer på den eminenta idén att i stället starta en verksamhet där han både kan ägna sig åt att lösa mysterier och att sköta sina piratbestyr. Att vara pirat är ju det bästa han vet, så det vill han inte sluta med egentligen. Men han måste kunna försörja sig också, menar han. Därför är det en god idé att lösa mysterier åt folk, som ett komplement till piratandet.

Men en mysterielösare kan inte puttra omkring på en liten fjuttig rymdmoppe. Nej, här krävs ett riktigt rymdskepp. Snack annonserar efter ett. En viktig detalj är att det måste finnas en kristallkrona i skeppet. En slemmig humfruk svarar genast och erbjuder sitt skepp, som är i tvivelaktig kondition. Snack slår till. Att han egentligen inte kan köra ett skepp, är ett problem som får lösas senare.

Snack och Flax har tur. Skeppet är befolkat av ett skeppsspöke, som inte bara råkar vara ett snällt spöke utan dessutom kan köra skeppet. Lyckan skulle kunna vara total – om nu inte skeppet hade råkat gå sönder strax efter start. De tre vännerna inser att de måste bege sig till den fruktade Skrotplaneten för att skaffa en reservdel. Skrotplaneten är livsfarlig att besöka, eftersom den styrs av de ökända robotkaninerna. Men Snack tvekar inte – ett äventyr som detta är precis vad han behöver i sin annars så trista pirattillvaro. Flax är mer tveksam, för att inte tala om skeppsspöket.

Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr är ett underbart äventyr för alla åldrar, skriven i sann Douglas Adams-anda. Jag hade så kul åt de fantasifulla namnen och underliga figurerna, som befolkar Polsystemet, där Snack håller till. Det känns som att vad som helst kan hända i Polsystemet. Camilla Linde har verkligen lyckats fånga mig, och jag ser mycket fram emot nästa äventyr!2 kommentarer:

 1. Hej!
  Så himla roligt att du gillade Snack och hans vänner! Jag är i full färd att planera inför uppföljaren, och kan redan nu spoila att det bland annat kommer att dyka upp ett hajrymdskepp. Men vem det tillhör avslöjar jag inte riktigt ännu ;)

  Tack för en fin recension! Det gjorde mig toppenglad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett hajrymdskepp!! Nu blir jag ju riktigt nyfiken! Jag ser ännu mer fram emot nästa äventyr! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...