fredag 27 maj 2016

Semestertider ...

... står för dörren. För en boknörd är det förstås självklart att ta med något att läsa även då man reser bort. Tack vare eböcker och läsplattor är risken för forna tiders övervikt i bagaget på flyget eller ryggproblem då man släpar runt pappersböcker inte något man behöver tänka på längre. Funderar du på att skaffa en läsplatta* för att underlätta sommarens resande? Här är några prima länkar, som kanske kan göra det enklare för dig att välja en platta som passar just dig.


Känns pappersböckerna övermäktiga att kånka runt på semestern?
Bokstödet finner du hos design my world.

Man måste först och främst fundera på vad man önskar att läsplattan ska ha för egenskaper. Är det viktigast att den är billig? Vill du kunna låna eböcker från bibliotek direkt i plattan? Ska du ha med den på stranden eller vid poolen? Ska den vara tålig? Här är länkar för dig som ...
Den eminenta sidan Good Ereader gör många mycket informativa tester av läsplattor. Besök deras hemsida och gör en sökning på det märke du fastnat för. De brukar också jämföra olika plattor med varandra, vilket är mycket bra för den som tvekar mellan två olika plattor. Här är några exempel:
Kobo och Kindle är två stora märken bland läsplattor. Men det finns en hel del andra också, till exempel Tolino, Cybook och Pocketbook för att bara nämna några. Den populära Adlibris Letto Frontlight är en läsplatta anpassad för den svenska marknaden.

Jag hoppas att du finner en läsplatta som du blir nöjd med och att du får en trevlig semester med din nya "kompis".
*Jag utgår från att du inte vill läsa eböcker i en surfplatta eller en snillefon. Läsplattan har så många fördelar framför dessa båda; betydligt längre batteritid, vänligare mot ögonen, läsvänlig utomhus, lättare i vikt än surfplattan etcetera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...