söndag 29 maj 2016

Brev från Cosmos

Just den här veckan, då man firat Towel Day, kom det första numret av novelltidskriften Brev från Cosmos ut. Det var ju verkligen en passande tidpunkt för premiären för en tidskrift om science fiction.Det är Club Cosmos, Sveriges äldsta intresseförening inom science fiction, som ger ut tidskriften. Den publiceras digitalt, som epub eller pdf, och man kan alldeles gratis ladda ner första numret genom denna länk.

I detta nummer kan man frossa i välskrivna noveller av författarna Boel Bermann, Jonas Larsson, Eira A. Ekre, Oskar Källner och Joel Arvidsson. Temat för berättelserna är robotar och artificiell intelligens. Utöver det finns information om olika västsvenska föreningar inom science fiction och fantasy, bokrecensioner och ett kalendarium för aktiviteter och träffar inom föreningarna under det kommande halvåret.

Jag har redan laddat ner mitt exemplar, och ser mycket fram emot att läsa dessa noveller. Oskar Källner är ju till exempel en författare jag gillar sedan tidigare. Jag har läst hans Mannerskiölds herrgård, Att dö väl (skriven tillsammans med Eva Holmquist), Tills tiden skiljer oss åt och Pancasila. De andra skribenterna är nya för mig, och det ska bli spännande att läsa dem också.
2 kommentarer:

  1. Tack för tips! Trevligt med något nyskrivet av Boel Bermann :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Jag förstår av din kommentar att Boel Bermann är läsvärd. Ser fram emot att läsa min första novell skriven av henne. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...