onsdag 13 april 2016

Var du lycklig farmor?

Malou von Sivers har gjort skönlitterär debut med en novell. Var du lycklig farmor? heter den.


Omslag: Petra Wester Norgren.

Barnbarnet tittar på bröllopsbilden från förr och ställer en kanske utmanande fråga till sin farmor Hedvig. Hon börjar tänka efter. Hur har hennes liv blivit?

Hedvig var uppvaktad av två bröder en solig och trevlig sommar i sin ungdom. Sommaren slutar med att båda friar till henne. Vilket dilemma hon får! Ska hon välja den allvarsamme änklingen, som har två mycket små barn hemma? Eller ska hon välja den glada, bekymmerslösa brodern, som lever ett glamoröst liv i Paris? Den unga Hedvig rådfrågar sin mor, och får ett oväntat svar.

Detta är en intressant och tankeväckande novell, som får en att fundera över vägval i livet och vilka konsekvenser som dessa val kan leda till. Hedvig gör sitt val och hon verkar nästan ångra det ganska omgående. Hur gör man då? Kan man göra om sitt val? Eller kan man finna ro i att försöka göra det bästa av situationen och ändå bli lycklig? Jag tycker du ska läsa denna lilla pärla till novell och fundera på de här frågorna.

*

Jag har läst Var du lycklig farmor? som en del i novellutmaningen. Eftersom Hedvig hade en underbar tid en solig sommar, innan hon ställdes inför sitt dilemma, placerar jag denna berättelse i kategorin "en somrig novell".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...