onsdag 9 mars 2016

Snökimonon

Gillar du hemligheter, som avslöjas sakta? Då kommer du att gilla Snökimonon. Den är skriven av Mark Henshaw och översatt till svenska av Ing-Britt Björklund.


Omslag: Maria Sundberg.

Den nyligen pensionerade, franske polisinspektören Auguste Jovert får ett brev från en ung kvinna, som hävdar att hon är hans dotter. I samma veva möter han en av sina grannar, den japanske professorn i juridik Tadashi Omura. Tadashi är mån om att bibehålla kontakten. Han börjar berätta en historia, som fängslar och fascinerar Auguste. Då de träffas – det kan gå veckor mellan mötena – fortsätter Tadashi att berätta. Det är inledningsvis en vacker historia om Tadashi och hans lilla dotter, men efter ett tag blir berättelsen alltmer komplicerad och obehaglig. Augustes känslor inför det han får höra är dubbla. Han vill veta mer på samma gång som han inte vill bli mer involverad. Parallellt funderar han på sin egen historia. Ska han söka upp den kvinna som eventuellt är hans dotter?

Jag tänker inte avslöja mer än så här av handlingen. Hemligheter är ju hemligheter! Gillar du sådana ska du absolut läsa Snökimonon. Mark Henshaw har skrivit en bok som är svår att släppa. Liksom Auguste vill man som läsare veta mer på samma gång som de hemligheter som avslöjas blir alltmer obehagliga. Det gäller faktiskt både Tadashis och Augustes hemligheter. De har båda olika saker i bagaget, som inte är så snygga i dagsljus. Till sist avslöjas den sista hemligheten, och den handlar om Tadashi själv. Den överrumplar Auguste och mig – kanske också dig?


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...