Sidor

söndag 14 februari 2016

Våga hoppa

Idag på den finska Vändagen tycker jag att det passar bra att tipsa om tredje boken i serien om Emma. Den heter Våga hoppa och är skriven av Ann-Charlotte Ekensten. Jag har tidigare läst de båda första böckerna om Emma; Egen nyckel och Kär i kärleken. Därför kändes det kul att återigen ta del av vad Emma gör.


Illustratör: Christina Heitmann.

Emma gillar simning. Hon går till simhallen och tränar varje vecka. En dag ber hennes granne Hannes att få följa med och se på när Emma och de andra tränar. Det får han såklart, men för Emma känns det på samma gång lite pirrigt. Tänk om hon gör bort sig? När dessutom simtränaren tycker att de ska träna på att dyka från pallen just den här dagen, blir Emma riktigt nervös. Ska hon klara det?

Serien Emmas liv är skriven för de som av en eller annan anledning har svårt att läsa och förstå en mer avancerad text. Men Emma är en trevlig tjej att följa även för den som normalt läser tjockare böcker. Vem som helst kan känna sig pirrig i början av en ny vänskap – det är Emma inte ensam om. Hur det går för Emma och Hannes, deras spirande kamratskap och inte minst Emmas simhopp, tycker jag att du ska läsa om i Våga hoppa. Ann-Charlotte skriver mycket bra och lyckas fånga Emmas känslor så väl. Jag gillar också bokens fina illustrationer, som är gjorda av Christina Heitmann.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar