lördag 13 februari 2016

Brevet till Nelson Mandela

Veckans novell heter Brevet till Nelson Mandela och är skriven av Björn Vingård. Underrubriken till denna titel är "en liten berättelse om betydelsen av att aldrig ge upp".


Omslagsdesign: Mattias Boström.

Vinay Kumar är vaktmästare på den lilla polisstationen i Camps Bay i Sydafrika. Detta är berättelsen om hur han faktiskt mod alla odds fick sitt jobb och hur han kämpar på i vardagen – inte minst med tanke på att han har en mycket bestämd civilanställd kollega att tampas med.

Men faktum är att denna envisa och bestämda kollega blir hans viktigaste bundsförvant då den lilla polisstationen plötsligt en dag hotas av nedläggning. Alla andra resignerar och blir lamslagna. Vinay kläcker en idé, som kollegan hjälper honom att förverkliga. Kanske kan ett brev direkt till Nelson Mandela hjälpa? Tillsammans organiserar de båda dessutom en demonstration. Hur det går? Läs Brevet till Nelson Mandela, så får du veta! ;-)

*

Brevet till Nelson Mandela har jag läst som en del i den novellutmaning jag deltar i under året. Jag placerar den i kategorin "en novell som utspelar sig i Afrika".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...