Sidor

fredag 1 januari 2016

Läsplatta 1.0 – vad hände?

I höstas skrev jag om en mycket tidig version av läsplatta, nämligen Läsplatta 1.0*. Sådana tillverkas inte längre, men det finns dock ett flertal kvar att läsa för den som så önskar.


Min egen bild av en Läsplatta 1.0 från höstens semester.

Ibland kan man som läsplatteläsare råka ut för att skärmen "fryser" och att man måste starta om plattan. Döm om min förvåning då detta fenomen även tycks ha drabbat en läsplatta av versionen 1.0! Jag trodde faktiskt inte att det skulle kunna inträffa då man läser denna typ av platta, som normalt sett ger ett väldigt stabilt intryck. Titta själva här i detta inlägg på bloggen Osevärdheter.

Frågan är vad som hänt med denna tidiga läsplatta. Troligen saknas funktionen för omstart helt och hållet, så den dåtida läsaren har helt enkelt fått lämna plattan i det "frusna" skick som plötsligt uppkom. Någon form av helpdesk har förmodligen inte heller funnits tillgänglig, så vare sig åtgärder för felanmälan eller felavhjälpning har kunnat vidtas.

Eller är det som bloggskribenten på Osevärdheter gissar – att Läsplatta 1.0 helt enkelt blev totalt ute och omodern. Var lanseringen av nästa typ av läsplatta redan i full gång? Hade en vikingaversion av Steve Jobs gjort en massiv insats vid det senaste midsommarblotet för att lansera sin egen nyaste innovation på området?

Den som vill läsa mer om mysteriet med denna läsplatta, finner ytterligare information på Språktidningens hemsida.
*Läs min utvärdering av denna läsplatta i inlägget från i höstas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar