söndag 1 november 2015

Felice

Lupina Ojala har just i dagarna kommit med en sprillans ny novell. Självklart blev jag nyfiken på den. Jag vet ju sedan tidigare läsning att Lupina skriver väldigt bra.


  
Vad skulle du göra om du fick chansen att hämnas en oförrätt åt någon annan? Åt någon som inte kan hämnas själv eftersom vederbörande är död. Catrin får denna "möjlighet". Valet ter sig ganska enkelt då hon får veta bakgrunden till det brott som begåtts. Jag tänker faktiskt inte berätta mer än så här om innehållet i Felice, eftersom jag annars riskerar att förstöra din läsupplevelse. Men du kan lita på att du får en spännande, gripande och mycket tänkvärd upplevelse då du läser denna novell.

Felice är en berättelse som innehåller "allt". Här finner du kärlek, spänning, ond bråd död och hämnd i en väl avvägd blandning. Alltsammans är kryddat av ett mått övernaturlighet. Jag tycker att Felice skulle passa utmärkt som utgångspunkt för diskussioner i antingen bokcirkelform eller varför inte i undervisningen på gymnasiet. Novellen innehåller nämligen många tankeväckande områden att prata om. Jag vill verkligen varmt rekommendera den!

*

Jag deltar i en novellutmaning under kommande läsår. Novellen Felice placerar jag därför i kategorin "en novell med kärlekstema".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...