måndag 26 oktober 2015

Hannes värsta år

Lagom till det är dags för höstlov läslov har min andra ebok kommit ut. Det är del två i trilogin om Hannes. Eboken innehåller flera fina illustrationer av Selma Öström.


Illustration: Selma Öström.
Omslagsdesign: Magnus Norling.

Hannes gick i ettan i den första boken – Hannes hemlighet. Då kämpade han med att försöka hemlighålla att han inte kunde lära sig läsa som kompisarna. I Hannes värsta år får vi möta honom då han börjat sitt andra skolår.
"Hannes ska börja tvåan. Först tror han att allting ska bli ungefär som när han gick i ettan. Klassen ska visserligen få en ny fröken i skolan. Men alla lärare är väl ungefär likadana, eller hur? Alla lärare gillar till exempel att läsa. 
Men det blir inte som vanligt. Långt därifrån. Det blir hemskt! Som tur är har Hannes sin ishockey på fritiden. Att spela i Julcupen är något som laget ser fram emot. Hannes morfar och hans båda vänner, Max och Nicko, betyder mycket för honom. Även kaninen Sloköra får höra allt som Hannes funderar på. Är du beredd att läsa om hur det går till när Hannes försöker överleva att gå i tvåan?"
Det blir inte lätt för Hannes att klara av tillvaron i skolan, kan jag säga. Han har det jobbigt på många vis. Det är fortfarande besvärligt med läsningen. Förståelsen från den nya läraren är minimal, milt sagt. Till och med de tre bästa kompisarna kommer på kant med varandra. Hur ska detta sluta?

Mer information om Hannes värsta år finner du på Hannes egen hemsida. Där finns länkar till återförsäljare och bibliotek som har boken till utlåning.


6 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...