fredag 16 oktober 2015

Arvet efter dig

Tyckte du om Livet efter dig? Då kan jag verkligen rekommendera dig att också läsa fortsättningen, Arvet efter dig. Det är Jojo Moyes som skrivit båda de här böckerna. Emö Malmberg översatte den första boken och Pia Printz den andra.


Omslag: Sara R. Acedo.

Det är en vilsen Lou, fylld av sorg och skuldkänslor, man får möta direkt från början i denna bok. Hon sköter sitt jobb på en bar på en flygplats mer eller mindre automatiskt. Hon tillbringar sin fritid hemma i lägenheten, som hon köpt för pengarna hon ärvt efter Will. Hon träffar inte någon alls, särskilt inte sin egen familj. Men plötsligt råkar hon ut för en hemsk olycka och blir svårt skadad. På sätt och vis blir detta en viss vändpunkt. Under konvalescenstiden bor hon hemma hos sina föräldrar igen och återupptar på så vis kontakten med sina närmaste. Hon lovar dem att börja gå i en särskild sorgegrupp, för människor i sorg. Genom denna grupp träffar hon av en slump den manlige ambulanssjukvårdare, som tog hand om henne vid olyckstillfället. En kväll ringer också en mycket speciell person på dörren – en person som kastar Lou tillbaka till det förflutna, men som också får henne att engagera sig i vederbörandes problematiska verklighet i nuet.

Det går faktiskt inte att berätta särskilt mycket om handlingen i boken, tycker jag. Då finns risken att jag förstör din läsupplevelse. Jag tyckte att Livet efter dig var en mycket bra bok. Faktum är att jag tycker att Arvet efter dig är ännu bättre. Jag tycker absolut att du ska läsa de här båda böckerna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...