lördag 26 september 2015

Bokmässa på distans

Jag har upptäckt att det fungerar väldigt bra att "gå på bokmässa", även om man inte befinner sig i Göteborg. Genom sociala medier går det faktiskt att få en hyfsat god inblick i vad som sker. Jag är aktiv på Twitter och inget annat, men det är gott nog. Jag har fullt upp med att läsa roliga, spännande och intressanta tweets från mässan.


Bild via Twitter, @Eboktipset.

Förra året konstaterade jag dessvärre att det var väldigt svårt för en eboknörd att göra fina bokmässefynd. I år får jag intrycket av att det är lättare. Bonniers förlag, Natur & Kultur samt inte minst lilla Catoblepas förlag har satsat på att ge oss eboknördar möjligheten att fynda. Det finns kanske fler ... I vilket fall som helst är det mycket roligt att se att eböckerna får vara med och synas bland alla pappersdito. Heja alla förlag som satsar på att synliggöra eboken!

Jag har även snappat upp att eboken pushas genom någon form av tävling, där man kan vinna eböcker. Tidningen Skriva arrangerar i samarbete med Adlibris en skrivtävling med vinster i form av läsplattor. Mycket trevligt! Är du på mässan – ta chansen.

Vill man veta mer om vad som händer på Digitala torget – samlingspunkten för eboknördar på mässan – kan man med fördel följa Elibs Twitterkonto. Då får man intressanta och tänkvärda sammandrag i kortform från olika föreläsningar. Mycket värdefullt!

Sist men inte minst delar alla närvarande bokbloggare med sig av vad de ser och gör på mässan. På så sätt kan man som hemmavarande mäss-suktare få en glimt av nya böcker, författare, signeringar och seminarier samt glada bloggares möten med varandra. Tack för er hängivna rapportering!

Nästa år – då vill jag också vara med igen! :-)


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag kan tänka mig att du ser massor med fina bilder från mässan på Instagram. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...