Sidor

söndag 6 september 2015

Bokbollen - ett bokligt konstverk i OpenART

I Örebro har man verkligen förstått sig på vad man kan göra med gamla pappersböcker. Där har invånarna bidragit till ett av de stora konstverken i OpenART, nämligen det som officiellt kallas Conciencia eller Awareness. Själv skulle jag vilja kalla det Bokbollen.


Bokbollen ligger farligt nära vattnet. Hoppas den inte rullar i.

Bokbollen med en man av normallängd
intill för jämförelsens skull.

Bokbollen finns nära Örebro slott.

Alicia Martin heter konstnären som skapat Bokbollen. Femtusen böcker har gått åt till konstverket. Utställningen OpenART* är tyvärr slut nu, men inspiration kan man ju ändå hämta därifrån. Har du som nybliven ebokentusiast pappersböcker som skräpar och tar onödig plats där hemma? Varför inte göra din egen bokboll i valfri storlek? Det kan bli en ypperlig trädgårdsprydnad. Trädgårdstomten har numera fått konkurrens om utrymmet i trädgården. ;-)*OpenART är en mycket rolig, intressant, levande och inspirerande konstutställning av att ta del av. Missa den inte nästa år! (Bilderna är tagna av mig.)

2 kommentarer:

 1. Vad fina bilderna blev på bollen visst är den läcker😊 jag var förbi cyklarna med nomaderna innan yogan idag hoppas de får stå kvar några dagar till jag gillar dem starkt😊 vi får hoppas att det blir Open Art igen år 2016 eller 2017 ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillar bilderna! Vi gillade verkligen dessa spännande konstverk. Jag håller tummarna att det blir fler utställningar. :-)

   Radera