tisdag 18 augusti 2015

Novellfest 2015

Det finns en hel del intressanta litterära evenemang. I helgen som gick var det exempelvis Crimetime Gotland. Kommande helg är det dags för Louisiana Literature. I slutet av september har vi förstås Bokmässan i Göteborg. Halvannan månad senare, i början av november, är det tid för Bogforum i Köpenhamn. Bara för att nämna några arrangemang. När det gäller Louisiana vet jag redan att jag inte kan gå. (Jag ska ägna mig åt att skjutsa besökarna dit i mitt tåg i stället.) Bokmässan i Göteborg och Bogforum har jag än så länge frågetecken på i almanackan. Men det finns något annat spännande, som jag skulle kunna besöka ...


Bild via Litteraturhus Lund.

... nämligen Novellfesten i Lund den 12-13/9. Det är Litteraturhus Lund i samarbete med biografen Kino och Lunds konsthall som arrangerar detta evenemang till förmån för novellen. Den 12/9 är dessutom tänkt att utropas till Novellens dag.

I konsthallen och i biografen Kino kommer det under dessa två dagar att bli bland annat novelluppläsning, minibokmässa (eller ska vi kalla det mininovellmässa?), seminarier och novellfilmvisning. Många programpunkter är det fritt inträde till, medan andra kräver en biljett. Fullständigt program finner du via denna länk. Jag måste säga att jag är särskilt nyfiken på söndagens seminarium "Varför skriver du inte en roman i stället?". En annan sak att undersöka på minimässan och bland förlagen är förstås i vilken mån deras noveller finns i epub-format. ;-)

Det ska verkligen bli intressant med en novellfestival. Dessutom är den ju på hemmaplan och kräver inga långa resor eller hotellbokningar. Det kan inte bli bättre! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...