torsdag 6 augusti 2015

Barnens bibliotek

Det finns en hel guldgruva för alla barn på Barnens bibliotek på internet! Där kan den som gillar att läsa och skriva finna massor av tips, kompisar som delar dessa intressen och mycket annat roligt. Även den som gillar att pyssla finner en del att göra. Det är rentav så att man nästan önskar att man var barn igen. :-)Man kan inte besöka Barnens bibliotek annat än på nätet, men det går bra att låna eböcker därifrån. Det finns väldigt fin information om eböcker. Den som vill kan skapa sig ett eget litet krypin. Där kan man tycka till om böcker man läst, skapa boklistor, starta samtalsgrupper för att bara nämna några exempel.

Boktips finns det massor. Man kan välja att se populära böcker eller att få slumpvis framplockade tips. Det sistnämnda är kul, för då kan man finna någon bok som man kanske inte lagt märke till annars. Barnbokskatalogen är väldigt tjusig. Där kan man antingen söka efter en bestämd titel eller författare, eller så kan man klicka på någon av de små bilderna för olika genrer och få tips inom respektive område. Det finns en hel sida med filmade böcker, tips från Äppelhyllan och sagor för att inte tala om sjungande boktips. Sjungande boktips? undrar du kanske nu. Besök genast sidan för boksånger och lyssna! :-)

Vad sägs om att det finns ett hemligt Bokslukarsällskap? Låter inte det väldigt spännande? De har en egen poddradio att lyssna på. Den som inte vill vara fullt så hemlig kan bli Boktyckare. Blivande författare finner mycket att lära sig på sidan om skrivande. Vill man i stället veta mer om författare, kanske om den som är ens favorit, finner man mycket att läsa.
Bokjuryn, som ger barn och unga möjlighet att rösta fram de bästa böckerna ur varje års utgivning, har naturligtvis också en avdelning på Barnens bibliotek. Har du hört talas om läsmusklerna? Inte? I Ulricehamn tränar man sina läsmuskler på olika sätt. För föräldrar (och andra också förstås) finns det bland annat tips om hur man finner bra böcker till barnen samt hur och varför man bör läsa högt för små (och stora) barn.

Jag har bara berättat om några få saker av allt det spännande som finns att upptäcka på Barnens bibliotek. Du som läser detta just nu, är med stor sannolikhet inte ett barn, men du känner kanske barn som gillar att läsa eller barn som är nyfikna på böcker? Visa dem Barnens bibliotek! Genast! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...