söndag 28 juni 2015

Det är sommar ...

... och som ett brev på posten dras jag återigen till att läsa om polarexpeditioner i allmänhet och Andrées nordpolsexpedition i synnerhet.


Fotograf: Nils Strindberg.
Omslagsdesign: Rasmus Kellerman.

Jag fann nämligen eboken Polarexpeditionen, som är skriven av Alec Wilkinson och översatt av Emeli André och Camilla Jacobsson. Jag håller på att läsa den just nu, och den är både lärorik och fascinerande. En recension och mer information kommer senare.

Förra sommaren läste vi i bokcirkeln Bea Uusmas bok Expeditionen: Min kärlekshistoria. Efter det väcktes min nyfikenhet och jag läste fler böcker om denna nordpolsexpedition och dess medlemmar. Den ursprungliga boken om Andrée och hans båda medhjälpare Strindberg och Frænkel heter Med Örnen mot polen. Den kom ut 1930 – samma år som kvarlevorna efter dessa tre män återfanns. Man kan skaffa den helt gratis som ebok hos Litteraturbanken.

När jag nu läser om Andrée igen, tänker jag givetvis också tillbaka på den mycket trevliga och intressanta utflykten till Andrée-museet i Gränna, då jag träffade Milla i bokcirkeln för första gången. :-)


2 kommentarer:

 1. Härligt med en bok till om detta ämne du är suverän på att hitta dessa böcker :)
  Tror minsann vi måste ses snart vad ska vi hitta på denna gång?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! :-) Vet du, jag har också gått och tänkt på att ses igen!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...