lördag 2 maj 2015

Singöspionen - en mycket kort deckare

Det räckte med att läsa prologen i Singöspionen. Sedan var både den mördade, mördaren och mordvapnet samt hur mordet gick till avslöjade. Dessutom fick man ett litet hum om varför offret råkade så illa ut. Tjahapp, det var den deckaren det ...Jag tycker det är en väldigt mystisk berättarstil för en deckare. Vad är det för vits med att läsaren redan från början ska känna till dessa saker och helt utestängas från möjligheten att få grunna sig fram till gåtans lösning "tillsammans" med huvudrollsinnehavaren? Jag får väl fundera över den frågan i stället för att lösa deckargåtan i Singöspionen.

Ni som redan har läst denna bok - är den värd att läsa ändå, trots min besvikelse över detta tidiga avslöjande?


4 kommentarer:

 1. Oj, den här kom sambon hem med förra veckan och jag var lite tveksam till om jag skulle behålla den eller ej. Och då visste jag inte ens att det var så illa. Kanske skulle man låta bli att läsa prologen när det blir dags för denna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle helst ha velat ha prologen oläst faktiskt. Önskar att det funnits en "varning", så att man slapp läsa denna spoiler om man inte ville. För övrigt verkar det ju vara en småtrevlig deckare utan onödigt underhållningsvåld, helt i min smak.

   Radera
 2. Det hørtes utrolig spesielt ut, og ikke særlig positivt. Jeg hadde nok blitt like skuffet som du om jeg hadde lest den! Hilsen Anette :)

  www.anettesbokboble.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det är fler som reagerar på samma sätt! Visst är det irriterande med en sådan prolog. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...