tisdag 19 maj 2015

Ja, jösses!

... tänkte jag när jag såg de galna bokrelaterade grejerna, som Ebook Friendly presenterar i ett av sina inlägg. Framförallt tänkte jag på varför man köper en sån här ...


Badfodral för pappersböcker. Med bläddringsmöjlighet. Bild via Ebook Friendly.

... när man lika gärna kan skaffa sig en utmärkt Pocketbook Aqua eller en minst lika bra Kobo Aura H20. Varför krångla till det så? Aqua och H20 tål att tappas i badvattnet utan vidare.

Jag inser visserligen att det är ytterst praktiskt, och rentav nödvändigt, att använda den "bokpress" du ser på bilen här nedanför ...


"Bokpress" av glasklar plast. Bild via Ebook Friendly.

... för pappersböcker har den mycket tråkiga tendensen att slå ihop sig om man inte håller fast uppslaget. Sitter man ute riskerar dessutom vinden att ta tag i sidorna. Men allvarligt talat. Återigen anser jag att en läsplatta "vinner". Ta vilken läsplatta som helst - vattentålig eller ej - och den väntar snällt på att du själv bläddrar. Inga vilda papperssidor, som slår ihop sig eller tvingar dig att hålla minst en hand på en uppslagna boken. Dessutom, hur läsvänligt är det att behöva lyfta på bokpressen varje gång man ska bläddra och sedan lägga tillbaka den igen på det nya uppslaget?

Pryttlarna här ovanför kan ju vara bra att ha inför semestern, då man kanske vill sitta ute och läsa.

Vill du köpa ett badfodral till din pappersbok?
Det finns till salu här.

Vill du köpa en "bokpress"?
Du finner den här.

Vill du i stället göra ett klokt val och skaffa en läsplatta? ;-) Du finner många återförsäljare, även i vårt lilla land. Själv har jag shoppat läsplattor genom Cyberphoto, Webhallen och Dustin Home. Kolla också Pricerunner och Prisjakt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...