torsdag 2 april 2015

Påskenovellen

Norrmännen har en mer än nittio år gammal tradition av att läsa deckare till påsk - en sedvänja kallad Påskekrim. Den spännande bakgrunden till detta finner du i den norska tidningen Dagbladet. Detta sätt att tillbringa påskhelgen har börjat sprida sig även utanför Norge. På bokbloggar, bibliotek och i boklådor av både fysisk och virtuell karaktär kan man få massor med bra tips på spännande deckare. Det är förstås väldigt härligt att få släppa loss och läsa mycket då man är ledig, vilket många är just nu.
Själv är jag inte ledig under påsken. Därför kan jag inte frossa i läsande förstås. Då föddes idén att läsa noveller i stället - Påskenoveller! En novell är kort och lätt att hinna med, till exempel i pausen på jobbet eller vid andra tillfällen då man inte kan eller vill ta sig an en lång ebok. Noveller är utmärkta små godbitar, som låter dig prova på en okänd författare eller genre utan att du "måste" ta dig igenom en hel ebok för att lära känna det nya. Under årets påskhelg kommer du att få veta vad jag läst och vad jag tycker. Häng med i Påskenovellen! Första novellen kommer i morgon. :-)


4 kommentarer:

 1. Så spennende! Ja, den norske påskekrim-tradisjonen er godt forankret i oss alle, og på bohandelen hvor jeg jobber har vi solgt utrolig mange krim/deckar bøker i år. Jeg derimot leser ikke påskekrim i år, men en bok om krigsseilere av Jon Michelet. Det er bok nummer to i en serie på i allefall fire, kalt "En sjøens helt - Skytteren".

  Hilsen Anette :)
  www.anettesbokboble.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande att få höra hur populärt det är med Påskekrim och att ni sålt så mycket! :-) Ditt eget val av bok i påsk låter väldigt spännande. Tack för tipset! :-)

   Radera
 2. Lysande idé! Roligt med novelltips, och kanske extra bra för e-boksblogg, eftersom vi nog är många som vill ha papper för längre texter men tycker att noveller fungerar bra även i e-format.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du tycker om min tanke med Påskenovellen! Kul att du också gillar noveller. Hoppas du kommer att finna bra tips för din egen novelläsning. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...