tisdag 21 april 2015

En ebok att längta efter ...

... är tredje delen i Mikael Bergstrands serie om Göran Borg (även känd som Mr Gora) och hans indiske kompis Yogi. Och nu kommer den snart! :-)De första två böckerna i trilogin heter Delhis vackraste händer och Dimma över Darjeeling. Har du inte läst dessa fantastiska berättelser än, är det hög tid. I maj kommer nämligen del tre; Gurun i Pomonadalen. Så här säger förlaget om boken:

"Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket.
Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne. Huset fylls av allehanda sökare och den lokala tidningen skriver uppskattande om den karismatiske indiske gurun. Men det är inte alla i trakten som gillar det främmande.
Gurun i Pomonadalen är den tredje och sista fristående delen i Mikael Bergstrands populära Indiensvit. En roman om svenska underligheter, sökandet efter sitt rätta jag och förmågan att älska både sig själv och andra, skriven med samma varma humor som gett Delhis vackraste händer och Dimma över Darjeeling många läsare."

Jag ser mycket fram emot att få läsa även denna del i berättelsen om Göran och Yogi. Den sistnämnde har en fantastisk syn på livet och bidrar med många tänkvärda klokheter. Faktum är att jag fastnat så för denna duo att jag både läst eböckerna och lyssnat till ljudböckerna (den första även på danska faktiskt). Förmodligen gör jag på samma sätt igen. Björn Granath är helt perfekt som uppläsare nämligen.

*Beathe upphörde ett tag med att blogga om böcker. Som tur är kom hon tillbaka med en fin och intressant bokblogg i ny tappning. Hennes stående tisdagsspalt "Boken på vent" är väldigt trevlig att ta del av för att få boktips. Besök Beathe och se vad hon ser fram emot att läsa. Klicka sedan på "den blå grodan" i Beathes inlägg för att läsa andra bokbloggares tips.

Till sist provar jag att härma Yogis sätt att uttrycka sig ... den trevligaste av alla trevliga tisdagar önskar jag dig! ;-)


7 kommentarer:

 1. Dette virker veldig interessant og når du nevnte tittelen på den første boken så måtte jeg titte i hyllen min og ganske riktig, der var den. Jeg ante ikke at det var første bok i en serie og det er alltid greit å vite. Har ikke lest boken jeg har ennå men det skal jeg jammen gjøre snart, samt å sjekke ut om de to andre bøkene finnes på norsk. Tusen takk for tips og fint innlegg. Ha en fin tirsdag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna rymmer både humor, glädje och sorg. Och inte minst Yogis alla positiva klokskaper. Det är riktigt bra feelgood, tycker jag, och kan varmt rekommendera dig att läsa dem. Kul att du redan har den första i hyllan. :-)

   Radera
 2. Denne serien høres helt fantastisk ut! Tusen takk for tipset :) Ønsker deg også en super tirsdag, hilsen Anette :)

  www.anettesbokboble.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte läst dem än, så har du en riktigt mysig upplevelse framför dig. Jag kan varmt rekommendera dem. :-)

   Radera
 3. Det var et utrolig fristende cover på den boken :-) Jeg fikk lyst til å lese hele seien så jeg må notere dem ned :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker också att omslaget är väldigt fint och frestande. Tanken går verkligen till ett saftigt och gott äpple, tycker jag. Jag kan varmt rekommendera dig att läsa Mikaels böcker om Göran och Yogi. :-)

   Radera
 4. Høres ut som fine bøker. Jeg får notere meg bøkene. Takk for tipset :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...