torsdag 2 april 2015

Den optimala läsplattan

Vet ni vad den senaste tidens experimenterande med läsplattor, is och kyla innebär? Det betyder att man kan använda sin Kobo Aura H2O eller Pocketbook Aqua ...


Bild via On PR.

... om man vill resa till Nordpolen eller Sydpolen ...


Bild via Zee News.

... eller bo på ett ishotell. Sedan tidigare vet vi ju att ...


Bild via Pocketbook.

... Aqua och H2O funkar utmärkt i den tuffa miljön på sandstranden ...


Bild via mobilesyrup.

... och i vatten.


Bild via Pixabay.

Vill man läsa i solens sken är läsplatta verkligen att föredra framför surfplatta.

Hur står sig alternativen, pappersboken och surfplattan? Tja, pappersboken tål både kyla och sol ... men vatten? Knappast. Surfplattan är som alla säkert vet en känslig "primadonna" och bör inte utsättas för överdriven kyla och värme. Vatten är knappast heller att rekommendera. Att läsa i solen på en surfplatta är näst intill omöjligt.

Vän av ordning funderar kanske på det där med batteritider för elektroniken. Pappersboken är förstås en evighetsmaskin i sammanhanget. Surfplattan "dör" ganska snabbt. Men läsplattan drar inte mycket batteri alls. En månad klarar man med lätthet. Titta bara på den här filmen, som förutom läsplattan även hyllar högläsningen.

Med andra ord ... oavsett vart du tänker resa på din semester är en Kobo Aura H2O eller Pocketbook Aqua med eböcker ett givet och tåligt ressällskap. ;-)


2 kommentarer:

  1. Jeg har en Kindel og en Sony eReader. Men det er Kindelen og ipaden som er mine foretrukne lesedingser. Etter bøkene må jeg innrømme. For jeg leser fremdeles mest papirbøker :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så kul att man nuförtiden kan välja att njuta av berättelser på flera olika sätt. Roligt att höra vad du tycker och vad du föredrar. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...