tisdag 3 mars 2015

Kommer den som ebok?

Jag har fått upp ögonen för en rar liten bok, som heter Vad Milo såg. Virginia Macgregor heter författaren.
Jag skulle väldigt gärna vilja läsa den, men den finns tydligen ännu inte som ebok på svenska. På engelska är den dock publicerad även i detta format.

Så här skriver förlaget om boken:

"Gillar du Projekt Rosie, Den besynnerliga händelsen med hunden om natten och Undret? Då kommer den här trollbindande och storhjärtade berättelsen om en liten pojke som bara ville att hans gammelmormor skulle komma hem att passa dig.
Nioårige Milo Moon har retinitis pigmentosa: hans ögon blir långsamt sämre och så småningom kommer han att bli helt blind. Men för tillfället ser han världen genom små titthål och lägger märke till saker som andra inte gör. När Milos älskade gammelmormor blir dement och flyttar in på ett vårdhem inser Milo snart att det är något som är väldigt fel på hemmet. De vuxna lyssnar inte på honom. Så med bara Tripi, vårdhemskocken, och minigrisen Hamlet till hjälp, tar Milo på sig att avslöja missförhållandena och den olycksbådande Syster Thornhill.
Vad Milo Såg är en roman fylld med stora idéer, enkla sanningar och ett känslomässigt budskap. Milo ser världen på ett mycket speciellt sätt och det är omöjligt att inte falla för honom, njuta av varje ögonblick man spenderar med honom och sedan dela berättelsen med alla man känner."

Kika också på den här boktrailern:

Visst vill man bara kasta sig över en sådan bok?! Nu återstår det att se om förlaget Stimpla Publishing ger ut den som ebok eller om jag blir "tvungen" att skaffa den på engelska. Detta är helt klart en bok att "ha på vent".

Det är ju för övrigt väldigt intressant att notera att pappersböckerna på engelska kostar mycket mer än vad eboken gör. Titta bara här på Bokus. Samma sak lade jag märke till hos den danska försäljaren Saxo.


*

Numera har Beathe avslutat sitt bokbloggande. Hon hade tidigare bloggen Beathes bokhylle och brukade organisera "Boken på vent" varje tisdag. Det är tråkigt att Beathe inte bloggar längre, för hon skrev alltid så långa, engagerade recensioner som var intressanta att läsa. Jag lånar etiketten "Boken på vent", eftersom jag tycker om uttrycket när det gäller böcker som finns i min "att-läsa"-hög. Tack för många, fina boktips och intressanta recensioner, Beathe!


4 kommentarer:

 1. Den här väntar jag också på! Jag läste förlagets första bok Gården som ebok, så jag hoppas att även den här kommer i det formatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag frågade Stimpla via Twitter, och dessvärre finns inga planer på den här titeln som ebok. :-(
   I morgon kommer förresten min recension av Gården. ;-)

   Radera
  2. Nej, vad synd! Det är det enda formatet jag läser.

   Radera
  3. Samma här! Det ska mycket till för att jag ska greppa en pappersbok numera. Jag har köpt denna bok på engelska nu i stället. Stimpla förlorar läsare ...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...